Hardhouten Poorten

Walewein hol

Hardhouten Poorten

Griflet

Hardhouten Poorten

Ector

Hardhouten Poorten

Lord

Daarom kiest u voor Old Britian:


  • Ambachtelijk vakmanschap
  • Hoge kwaliteitsmaterialen
  • Lange levensduurs
  • 15 jaar garantie
  • Alles op maat gemaakt

Palen en zuilen


Azobé

   
Azobé is een van de weinge houtsoorten die in beton mag gezet worden zonder het risico te lopen dat het wegrot. Deze houtsoort heeft zijn degelijkheid al bewezen in waterwerken zoals sluisdeuren en damwanden.

   
De eigenschappen van azobé spreken voor zich:
Herkomst: West- en Midden-Afrika Natuurlijke duurzaamheid: I - II
Volumieke massa (H=15%): van 950 tot 1100 kg/m3
Kernhout: chocoladebruin tot purperrood
Nerf: grof
Draad: kruisdraad
Tekening: kleine witachtige streepjes

  

Wij raden Azobé palen aan indien u een onbehandelde houten poort wenst. Op termijn is er door de vergrijzing geen verschil meer te zien tussen Padoek en Azobé.
Wij kunnen voor u een diamantkop frezen of een platte afwerking met of zonder een zinken kap.

  
Metalen beklede palen

  
Deze metalen palen van 140x140x4  worden gegalvaniseerd en met planken bekleed in de  houtsoort die u wenst . De buitenmaat van de paal met planken wordt dan 19cm x 19cm. Deze palen hebben als voordeel dat er gemakkelijk elektriciteitsdraden door getrokken kunnen worden door de ruimte tussen het metaal en de houten bekleding .

  

De gegalvaniseerde palen zijn zeer duurzaam en worden geplaatst met een betonnen fundering, dit zorgt voor een sterk en onderhoudsvrije constructie. Er is niet zichtbaar van de metalen paal, en de bovenkant wordt naar wens afgewerkt met een zinken of inox diamantkop Maar u kunt ook kiezen voor een houten afwerking.

  
Houten zuil

 


  
Robuust, stijlvol en praktisch, zijn wel de kwaliteiten van onze zuilen. Met hun formaat van 40cm x 40cm x 200cm, kunt er ook voor kiezen om er een brievenbus in te laten voorzien. De zuilen van Old Britian hebben een gegalvaniseerde frame om een maximale duurzaamheid te garanderen. De metalen frame wordt bekleed met padouken of eiken planken van 3cm dik.

  

Brievenbus heeft een houten deur die voorzien is van een RVS slot. De brievenbus opening werken wij naar uw wens af met een houten afdakje of RVS briefplaat.
Het dak kunnen we in overleg afwerken met Belgisch blauwe steen, zinken dak of met een houten afwerking.

  

Het dak heeft standaard een houten afwerking, maar kunnen wij ook naar uw wens afwerken met Belgisch blauwe steen of met zink.